Marias blogg

Marias blogg

VÄLKOMNA TILL MARIAS BLOGG

Välkomna att gå in på de olika sidorna för att läsa och se mer bilder.

SY NYTT AV GAMMALT

Trädgårdsklänningen är sydd av en gammal sönderklippt duk som jag fått av en vän. Passar bra som solklänning eller trädgårdsklänning.
 
Sommarkuddarna är sydda i blått av stuvbitar, aplikationer och spets.
 
Kuddar. Jag gillar att ta tillvara på småtyger, restbitar, spetsar, band och annat för att göra kuddar. De här kuddarna är sydda i bla. linnetyg, ikeatyg, spetsar och band. De är små, lättplacerade och har en neutral färgtoning.
 
 

 Jeansvästen är ett exempel på vad man kan göra av gamla jeans så släng inte jeansen utan sy, sy, sy.
 
Nostalgitripp
Var rädd om gamla ärvda mönster. De har ofta bra passform, de flesta är enkla att följa och bra som grundmönster att göra om till passande modell. En verklig skatt för den som gillar att sy egna kläder.

Överkast.
Överkas sytt i lappteknik och dekorerat med gamla spetsar, dukar och monogram.


Återanvändning av 70-talsmönster, häftigt
I många år har jag haft en liten bit vackert åskblåblommigt mjukt tyg liggandes. Tillslut bestämde jag mig för att göra en lite utställd kjol av det. För att ta upp den lite rosa färgen i tyget valde jag att sy en fast underkjol med volang i kjolen. Det rosa tyget fann jag som en stuvbit i en seconhand affär och blixtlås hade jag liggandes sen förut men finns också ofta i seconhand butiker. För att få kjolen tajt i midjan men lite utställd så använde jag mig av ett mönster från 70-talet. Underkjolen är också sydd efter samma mönster.

Blå klänning
Av en tunn enkel strandklänning av voilé som min mamma sytt på 90-talet men nästan aldrig använt skapades en kortare armlös tunika med volang och en paljettprydd ros som broch. Nu blir klänningen mer användbar utanpå taights och linne eller jeans och varmare jumper.Paljettväst
Infodringarna på den grå västen var inte fästa utan fladdrade fritt och syntes när man hade västen öppen, tråkigt. Jag tittade i paljettlådan och fann några silverpaljetter som fick fungera som infodringsfästen. Paljetterna syddes fast i ett asymetriskt slingermönster och vips slutade infodringarna att fladdra.