Marias blogg

Marias blogg

VÄLKOMNA TILL MARIAS BLOGG

Välkomna att gå in på de olika sidorna för att läsa och se mer bilder.

KERAMIK

 
Keramikskåpen är både återbruk och keramik. Lådorna är gamla som jag har tagit vara på och monterat in små keramikfigurer i olika ställningar. Alla handlar om att man ska stanna upp i livet, se sig omkring och ta vara på det man har. Man ska sköta kroppen, lyssna på dess signaler och arbeta förebyggande för att må bra. Yoga, lagom träning, vila och ett glas vin då och då (inte för mycket) tror jag är uppbyggande och förebyggande. Stanna upp, må bra och njut av livet.  De båda översta skåpen är sålda och det tredje är privat än så länge.
 Här och nu
 Fitness
YOLO
 
Keramikskulptur "Det ska va gött å leva" (den stora) fick flest röster för mest omtyckta konstverk på Fri Forms utställning under Övre Frykens Konstrunda, Påskrundan. Båda skulpturerna är gjorda i keramik, trä och järn.
Gardin av keramiklöv med påklistrade servetter, dekopage.
 
Rosor av restlera.
Av rester av stengodslega gjordes enkla rosor som laserades vita. De kan användas som dekoration på ljusbricka, vid dukning mm.
______________________________________________
Rakugnsbränd.
Liten stengodskopp som laserats med vit lasyr efter att överkanten vaxats och bränts i Lasses rakugn.
Stort fruktfat.
Stort osymetriskt fat som kavlats och lagts i en form för att få djup. Kanter och prickar har vaxats sen har fatet doppats i vit lasyr som fått rinna av samt kopparglansig glasyr som också fått rinna. Därefter rakugnsbränt.

Nötskål
Stengodslera har kavlats ut och lagts över tre runda stenar för att få sin organiska form. Kanterna har vaxats därefter har skålen penslats med röd lasyr och fått stänk av metallglans. Rakugnsbränd.


Silverlöv
Kavlad stengodslera har skärts som formen av ett löv samt fått lövets ådringar. Därefter har lövet lagts i en form för att bli en skål. Efter skröjbränning har kanterna vaxats och lövet först doppats i vit lasyr samt lasyr med kopparglans. Efter en första bränning har lövet fått ett stänk av silvernitrat och bränts igen i rakugn,
Frukt på spiselkransen
Äpplet och päronet är skulpterade i stengodslera med lite chamotte därefter glaserade med matt vit glasyr.
 
Strävan
Så heter min skulptur i svartbrännande lera. Figurerna är monterade på en lutad och såpad bräda. Några rostiga hästskosömmar fick fungera som klätterhjälp till lerfigurerna.