Marias blogg

Marias blogg

VÄLKOMNA TILL MARIAS BLOGG

Välkomna att gå in på de olika sidorna för att läsa och se mer bilder.

BLANDTEKNIK

Williams dopstol. Den här lilla stolen köpte jag av en lokal snickare, Conny Lind. Den var då i obehandlat trä. Jag målade den vit och gjorde ett motiv i akrylfärg på sitsen. Mitt barnbarn William fick stolen som doppresent. 


Tavlorna. Hemma i uthusen på gården fann jag gamla gulnande tidningar från 1944. Tidningarnas papper är tjockt och kraftigt och jag blev sugen på att testa akvarell på papperet. Jag målade först på torrt papper och tyckte att det kändes rätt så bra. Det har blivit insekter av olika slag. Några av bilderna som jag håller på att rama in i svarta ramar är collage. Ramarna är återbruk så de ska också slipas och målas innan de passar till tidningsakvarellerna. Här ovan är två färdiga tavlor med fjärilar. Sålda.

Flykten, tavlan ovan med fjärilar i flykt är gjord i collage av tidningar från 1944 och akvarellmålade fjärilar. Såld.


Myrorna kommer, tavla i akvarell och collage på gamla tidningar med svart ram. Såld.

Julkorten med religiösa motiv har tillverkats på stadig kartong och dekorerats med glitter. Bilderna är från en gammal religiös (1927) bok med gulnat papper.

Kort till olika tillfällen som jag kommer att sälja.
 ---------------------------------------------------------------------------------------------

Vintertroll heter min tavla som är gjord i gips, målad med akvarell, dekorerad med getingbo och monterad på en gammal planka.

Collage
När vi skulle riva vedboden fann vi en gammal spegeldörr under uthuset som till hälften var upprutten. När jag skulle slänga dörren på skräpkärran visade det sig att delar av speglarna var helt friska i träet. Jag tog tillvara på brädbitarna, slipade dom och målade dom först vita sen dekorerades de med rosor mm. i akrylfärg. Efter det slipade jag lite på måleriet för att ge brädorna tillbaka sin gamla nötta charm. På boa har jag tidigare funnit gamla tidningar från 1944 som jag sparat för att ha till något kul. Jag rev och klippte ur annonser från tidningarna och arrangerade som collage på de målade brädorna. Såld.