Marias blogg

Marias blogg

VÄLKOMNA TILL MARIAS BLOGG

Välkomna att gå in på de olika sidorna för att läsa och se mer bilder.

MARIAS DESIGNE

Färgat och sytt dräkt. Tygerna har jag färgat med textilfärg. Jag blötte tyget, hällde på textilfärg, la allt i en plastpåse och slog påsen mot ett bord. Det gav ett vackert fritt format mönster på tyget. Efter att ha fixerat färgen med ett strykjärn sydde jag en liten dräkt utifrån min kropp.
Tyget i själva dräktjackan är lite tjockare än det tyget i kragen och volangen på kjolen.

Klänning av gardintyg. Den här enkla klänningen har jag sytt av ett lite tjockare gardintyg som jag tyckte var vackert. Jag använde mig av ett gammalt mönster och gjorde om det lite utifrån min kropp och önskemål.

Mammas broderade tyg och en tröja från secondhand. Min mamma hade ett broderat tyg som hon har haft uppspänt på en skiva och haft som tavla. Tyget räckte precis till en väst åt mig. Jag ville gärna ha armar på och av en tröja som jag köpt på secondhand kunde jag ta tillvara på ärmarna och sätta på västen. Kragen runt halsen var en volang som fanns längst ner på tröjan.

IndienSvensk klänning. Den här klänningen har jag sytt av ett mönstrat, brunrosa tyg med Indien känsla och ett helsvenskt rosarandigt tyg. Klänningen blev mjuk, skön och luftig med ett snyggt fall.

Sommarklänning. Inte direkt min design men: Av ett gammalt mönster med bra grundmodell gjorde jag en sommarklänning med rundskuren kjol och små vingarmar. Den blev bra och sitter lika bra som övriga klänningar jag använt mönstret till. Klänningen är sydd i vitprickigt viscostyg med blå botten.


Kuddarna är sydda av en bit som blev kvar av köksgardinerna samt en linnehandduk till bakstycke och kanter på framstycket. Som gräns mellan tygerna på framsidan sitter ett svart dekorationsband.

JEANSVÄSTEN
 Har väldigt svårt för att slänga saker och ting som man skulle kunna ha användning för någon gång i framtiden. Jag har så många idéer och skulle helst av allt vilja skapa hela tiden men oftast är det annat som måste gå före. Idag har jag dök jag i alla fall in i högen med gamla jeans. Jag har klippt, pusslat, lappat och sytt och tillslut blev jeansvästen klar. Hela västen är fodrad med ett tunt bommulstyg som egentligen skulle ha fungerat som gardin men jag gillade aldrig tyget just som gardin.


Fjärilsklänningen. En halvsydd klänning i swetskirt tyg av bra kvalite skulle slängas. -Nej, den kan jag sy färdigt och göra något personligt av, sa jag. Klänningen syddes färdigt till en enkel sommarklänning som gör sig bra med skärp i midjan. Av några lappar "Jobs" tyg blev det fjärilar. En liten fram och en större bak med små pärlor som antenner.

Skinnväska.
Av en mjuk gammal skinnjacka som jag köpte på loppis för 50 kr blev det idag en ny skinnväska.

RG-dräkt 9-11 år
sydd av blå lyckra, hudfärgat nät och dekorerad med svarta paljetter. Såld.
--------------------------------------------------------------------------------


KUDDAR
Första advent är det julmarknad på Shalströmsgården i Torsby.
Just nu tillverkar jag saker och ting till det bla. kuddar.

---------------------------------------------------------------------------------------I Januari och februari 2013 sydde jag många mobiltelefonfodral för att ha på skärp. De är sydda av olika tygbitar och dekorerade med knappar, pärlor, paljetter, smycken, kjedjor och örhängen. Alla väskorna är fodrade och några har en tryckknapp för att stänga med.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ingen är den andra lik.
Väskorna är sydda av slitstarkt tyg. De är helfodrade och har en löstagbar klädd bottenplatta för att få stabilitet. Väskorna passar utmärkt till lärare som ofta bär med sig elevjobb hem för rättning osv.
Guldspets.
Min dotter ritade en klänning och förklarade vilken sorts tyg den skulle sys i. Vi fann en passande spets och köpte ett fodertyg som gjorde sig bra under spetsen i det figursydda livet. Kjolen är sydd i ett guldskimrande tyg och är helfodrad.


Rosendröm.
Den rödvita RG-dräkten är sydd i vit och röd lycra och dekorerad med silverpaljetter. Såld.
________________________________________________________


Guldskimmer.
Guldskimrande RG-dräkt som är sydd av vit krossad sammet, guldtyg med stretch, hudfärgat nät och vit nät i kjolen. Dekorerad med guldpaljetter kring halsen och urringningen bak. Vinröda paljetter i hjärtat och ryggsnörningen. Stenar som dekoration på kjolen och på det hudfärgede partiet.

En RG-tjej hade sett liknande dräkt avsedd för isdans på nätet så vi hade den som förebild när vi skapade gulddräkten.

___________________________________________________

Lyxprakt.
RG-dräkt sydd i svart sammet med partier av hudfärgat nät. Dräkten är dekorerad med paljetter och stenar i rosa och silver.

____________________________________
Hjärtrosa.
Svart lycra som bas med hjärtan i olika rosa nyanser kantade med paljetter som dekoration. Såld.
_____________________________________________________________
Ljungglitter.
RG-dräkt sydd i lila trikåtyg med detaljer i glittrigt lila tyg och paljetter. Såld.


_________________________________
Höstglöd.
RG-dräkt sydd i gul lyckra med detljer i olika rosa nyanser, turkos och grön lyckra. Detaljerna är kantada med paljetter i passande färg. Såld.
____________________________

Stjärnfall.
RG-dräkt sydd i turkos och grön lyckra. Dekorerad med silver och guldpaljetter. Såld.
_____________________________________

Silverdröm.
RG-dräkten är sydd i grön lyckra, hudfärgat nät med siverpaljetter, silverstretch samt detaljer av svart sammet. Dräkten är dekorerad med svarta paljetter med stenar. Såld.

-----------------------------------------------

Vintereld
Gymnastikdräkt sydd i vit krossad sammet med detaljer av svart sammet. Dräkten är dekorerad med guld paljetter och svarta paljetter.

-----------------------------------------

Rosen skimmer
Dräkten är sydd i svart och vidröd sammet med inslag av hudfärgat stretschtyg. Rosorna skimrar av guldpaljetter. Runt dräktens kanter är det svarta samt röda paljetter. Såld.

-------------------------------------------------------------
Körsbärsros
Den vita RG-dräkten är sydd i krossad sammet med inslag av rosa lycra och silverpaljetterad hud. Dräkten är dekorerad med silverpaljetter. Såld.
---------------------------------------------------


Fyrverkeri
RG-dräkt sydd i svart lycra och vit spets. Dräkten är dekorerad med silverpaljetter samt paljetter och stenar i rosa. Såld.
--------------------------------------------------------------------

Sommarpioner
Dräkten är sydd i olika rosa lycra, lila glittertyg samt hudfärgat paljettyg. RG-dräkten är dekorerad med paljetter samt stenar. Såld.
--------------------------------------------------------------------------

Love
RG-dräkten är sydd i röd lycra samt hudfärgat stretsh tyg. Dräkten är dekorerad med guldfärgade och röda paljetter. Såld.

----------------------------------------------------------------------------------------
Fire
Dräkten är sydd i lycra samt hudfärgad stretsh och dekorerad med paljetter i matchande färger. Såld.
---------------------------------------------------------------
Vattenfall
Dräkten är sydd i grön, grå, blå och svartskimrande lyckra samt dekorerad med paljetter. Såld.